A MAGNETOPULS mágnesterápiás készülék 


A MAGNETOPULS egy  világviszonylatban is új, formatervezett, könnyen kezelhető, energiatakarékos, mágnesterápiás fájdalomcsillapító készülék.
A fájdalomérzet gyors, radikális csökkentésére, a gyógyulási folyamatok meggyorsítására szolgál. Koncentrált, északi (piros kör) és déli (kék háromszög) pólusáról sugárzott mágneses tere biztosítja a külső és belső fájdalomgócok pontos behatárolását, és az optimális kezelési helyzet megválasztását.
Káros mellékhatása nincs. A Magnetopuls az élő szervezet öngyógyító tartalékait mozgósítja. A készülék által kisugárzott alacsony erősségű, de koncentrált mágneses tér az egészséges sejtek számára  érzékelhetetlen, viszont serkentően hat a sérült sejtek ionáramlására, anyagcsere, ideg- és bioelektromos folyamataira. A polarizált, pulzáló mágneses tér mintegy belső masszázst végez, javítva ezáltal a sejtfalak nedváteresztő képességét, a testszövetek rugalmasságát, az anyagcsere folyamatokat, ezzel a panaszok csökkenését, illetve megszűnését eredményezi.

A magnetopuls mágnesterápiás készülék alkalmazási módja:
A kezelés a fájdalomgóc behatárolásával kezdődik. Egyes betegségek, sérülések esetében ez nem okoz gondot. Más, belső fájdalomforrások behatárolása a feltételezett fájdalomgóc lassú, mintegy 25 cm-es távolságról való megközelítésével történik, amely során a készülék északi, vagy déli pólusának távolságát a testfelülettől 3-5 cm-re csökkentjük. Általában néhány perc után  a betegség, sérülés mértékétől függően  érzetváltozás tapasztalható, mely többféle lehet: enyhe melegedés (északi pólus), hidegérzet (déli pólus), valamint  szurkáló, bizsergő érzet. Az érzetváltozás  a szervezet gyógyító mechanizmusának aktivizálódását jelzi. (Ha ilyen érzetváltozás nem tapasztalható, a fájdalomgócot újabb helyen kell keresni mindaddig, amíg a behatárolás eredménnyel nem jár.)
 A kezelés során a fájdalom rohamosan csökken, és az esetek többségében teljesen megszűnik, minden kémiai fájdalomcsillapító alkalmazása nélkül. A kezelést folytatva a fájdalom csökkenése mellett megindul a gyógyulás folyamata, melynek jól érezhető eredményei  vannak. Sérülések, ficamok, törések, gyulladások  a készülékkel jó eredménnyel  kezelhetők. A gyógyulási folyamat meggyorsítása érdekében a  kezelés néhány óra múlva ismételhető, naponta többször  a teljes gyógyulásig. A panaszok megszűnését követően a kezelt testrész már úgy reagál a Megnetopuls mágneses terére, mint az egészséges, azaz semmilyen érzet nem észlelhető.
A Magnetopuls fájdalomcsillapító és gyógyulást elősegítő hatását többéves orvosi tapasztalat bizonyítja.

A MAGNETOPULS alkalmazási területei:

 • baleseti szindrómák (vágott seb, horzsolás, zúzódás, sport és munkasérülés, ficam stb.)
 • fejfájás (migrén)
 • orrmellék, homloküreg- és középfülgyulladás különböző idegfájdalmak (neuralgiák)
 • gerincfejlődési rendellenességből adódó izomfájdalmak
 • lágyrész reumatizmusa
 • meszesedés, ízületi és gerincbetegségek


Nem javallott a magnetoterápiás kezelés:

 • terhesség
 • hipotomia
 • vérrendszeri megbetegedések
 • Basedow-kór
 • vérzékenységi hajlam esetén
 • infarktus utáni korai időszakban
 • szívritmus-szabályozóval ellátott betegnél mell és hát kezelésére


A MAGNETOPULS készülék klinikailag tesztelt és az Orvos és Kórháztechnikai Intézet megfelelőségi tanusítványával rendelkezik, ORKI alkalmassági tanúsítvány száma: 139 / 1991