Mágnesterápiás autóülés betét

A mágnesterápiát ma már autóvezetés közben is kényelmesen alkalmazhatjuk a MAGBETT mágnesterápiás autóülésbetét  segítségével. Könnyen rögzíthető, az  autóülés középső részébe simul be, ezért észrevétlenül használható. Hatása természetesen ruhán keresztül  is érvényesül és semmilyen mellékhatása nincs. Orvosi javallat nélkül alkalmazható.

A MAGBETT mágnesterápiás autóülés betét hatásaként bizonyított a perifériás vérkeringés javulása, amely vezetés közben jobb koncentrációt eredményez és a végtagok keringésének javulásában mérhető. Ezáltal csökkennek a tartós ülőhelyzet, vagy testtartás zavarok következtében létrejött zsibbadások, végtag, hát és  derék fájdalmak. A mikrokeringés javulásával a szervezet egyéb területein ís érezhető a fájdalmas élmények csökkenése, melynek hátterében a megnövekedett átáramlás, a szöveti energia felszabadulása, a belső eredetű endogén fájdalomcsillapító anyagok helyi növekedése áll. A pozitívan változott mikrokeringés megakadályozza az izomzat görcsös fájdalmainak kialakulását, amely helyi hatásként a fájdalomcsillapítás eredményességét növeli. Az autóülés betét használatával javul a vérellátás, továbbá erősíti az immunrendszert, mely a szervezet betegségek elleni védekezéséért felelős és jótékony hatással bír az allergiák leküzdésében is. A  mágnesterápiás autóülésbetét hatásaként ismeretes továbbá a hypophysis melatonin relase növekedése, amely a reggeli és a nappali teljesítményt  növeli, továbbá csökkenése a téli sötét időszakban a hangulati élet deprimált állapotáért is felelős. A perifériás erek szűkületének tekintetében igazolt tény az is, hogy az autóülésbetét által létrehozott mágneses tér képes az erek bizonyos mértékű tágítására, ezáltal a végtag hideg és fájdalmas állapotának csökkentésére, valamint lábszárfekélyes betegek esetében is bizonyított pozitív hatása. Az autóülésbetét hatására a végtagok fájdalma, visszérfájdafmak, reumatikus fájdalmak csillapodnak, a sejtek ásvány anyagcseréje gyorsabbá válik, ez eredményezi az anyagcsere megélénkülését is. Jó eredménnyel használható fejfájás és migrén esetén is.

A MAGBETT mágnesterápiás autóülésbetétet  a következő esetekben használták kiemelkedő eredménnyel:

 • nyaki gerinc degeneratív esetekben
 • nyak-vállöv szindrómánál
 • hátgerinc izomzatának merevsége, gerinc akut vagy idült fájdalmas volta
 • akut és krónikus lumbágó
 • gerincsérv
 • lágyrész reumatizmusok
 • rost-, kötőszövet izomfájdalma
 • tartós ülőmunka következtében testtartás miatti fájdalom
 • fáradság szindróma


 A mágneses tér blokkolja az érzékelő neuronokat, csökken az idegsejtek ingerelhetősége, vagyis a fájdalom érzékelése és a fájdalom impulzusának agyba történő továbbítása. Idegnyugtató hatása van és észrevehetően meggyorsítja a gyógyulás és relaxálás folyamatát. 

A MAGBETT mágnesterápiás autóülésbetét alkalmazása a kővetkező esetekben ellenjavallott:

 • szívritmus szabályozóval élő beteg esetében
 • súlyos szívritmuszavarban (III.AV. block) szenvedő beteg esetében,
 • terhesség időtartama alatt.


Az autóülésbetét az ORVOS- és KORHÁZTECHNIKAI  INTÉZET alkalmassági tanúsítványával  rendelkezik ( ORKI alkalmassági tanúsítvány száma: 8-007-380-0610, ORKI azonosító jel: A 3083 ), valamint az EGÉSZSÉGÜGYI ENGEDÉLYEZÉSI és KÖZIGAZGATÁSI HIVATAL által regisztrált eszköz (regisztrációs szám: HU/C A01/1016/05).
Az autóülésbetét erős, strapabíró, minőségi  üléskárpitanyagból  készült. A két réteg között helyezkednek el a többféle módon rögzített rugalmas mágneslapok. Az autóülésbetét hossza: 150 cm, szélessége: 30 cm, vastagsága: kb. 1 cm.