Mágnesterápia

Miért szükséges a mágnesterápia alkalmazása?


A föld mágneses tere létfontosságú az emberi szervezet egészséges működése szempontjából. A civilizáció fejlődésével az ember létrehozott maga körül a mágneses teret szigetelő és deformáló anyagokat, mint például a vasbeton, a vízvezetékek, (mesterséges vízerek) vagy a villamos áram, melyekkel nagymértékben csökkenti az élő szervezet számára nélkülözhetetlen mágneses teret.

Az optimális földmágnesesség hiánya szerepet játszik abban hogy kialakultak különböző civilizációs betegségek, mint a reuma, szív-és érrendszeri problémák, alvászavar,  általános fáradtság, stressz, stb. A problémák kiindulópontja lehet a nem megfelelő minőségű, oxigénhiányos magas viszkozitású vér.

A vér vastartalmának megfelelő mágnesezettsége növeli a  hemoglobin oxigén transzportációs képességét, ami a sejtek jobb oxigén ellátását és a vér megfelelő keringését teszi lehetővé, ezzel elősegíti a salakanyagok gyorsabb kiürülését és élénkíti a sejt szintű anyagcserét.  Csökkennek a szervezetben a gyulladások és ezáltal a fájdalom érzet is.


A mágnesterápia a klinikai tesztek szerint sikeresen alkalmazható reuma, ízületi gyulladások, lumbágó, isiász,  gerincfájdalom, gerincsérv, csontritkulás, lábszárfekély,  köszvény, visszérfájdalmak,  izomgörcsök, izomfájdalmak,  végtagzsibbadás, hideg végtagok, vérkeringési és vérnyomás problémák, migrén, általános fájdalmak, alvászavar, fáradékonyság, depresszió. Mágnesterápia alkalmazásával  javulást tapasztaltak asztma és cukorbetegség esetén is. Használható  a mágnesterápia  rehabilitációs kezelések kiegészítéseként is például csonttörések, sebek  gyógyulásának hegesedésének elősegítésére.


A mágnesterápia alkalmazásának legkényelmesebb módja a mágnesterápiás ágybetét, mely otthonunkban minden nap alvás közben fejti ki hatását és semmilyen mellékhatása nincs.


A mágnesterápia története

A mágnesesség gyógyászati célú alkalmazása korai időkre tekint vissza. Galenus görög származású római orvos feljegyezte, hogy már Krisztus előtt 200-ban is használtak mágnest a gyógyításban jótékony hatása miatt. Több ókori feljegyzést is találtak a mágnessel történő gyógyítással kapcsolatban. A régi Egyiptomiak, Kleopátra és a kínai császárok csodagyógymódnak tartották. Ali Abbas perzsa orvos Krisztus után 1000 körül mágnessel gyógyította a görcsöket és a köszvényt. 

A XVI. században Paracelsus svájci orvos mágnessel gyógyította a sérveket, köszvényt és a sárgaságot. 1600-ban William Gilbert I. Erzsébet udvari orvosa kiadta híres De Magnete című könyvét, amelyben az Erzsébet korig összegzi a mágnesességről  megszerzett ismereteket és tanúsítja a mágneseknek a betegségek gyógyításában szerzett érdemeit. Fokozatosan jött rá az emberiség a mágnesterápia jótékony hatására.

A XVIII. században Franz Anton Mesmer német tudós volt az első aki azt állította, hogy a mágnes tulajdonságai szinte minden betegségre jótékony hatással vannak. 1954-ben Linus C. Pauling amerikai kémikust Nobel-díjjal tüntették ki a hemoglobin mágneses tulajdonságainak felfedezéséért. Kyoichi Nakagawa a tokiói Isuzu kórház igazgatója több mint húsz évig kutatta a mágnesesség élő szervezetre gyakorolt hatását és felfedezte hogy a mágnesseség hiánya rendellenességeket okoz. A civilizáció előrehaladtával egyre nagyobb teret kapott a mágnesterápia, ma már Európa, Ázsia és Amerika szerte ismert, najainkban több mint százmillió embert kezelnek ezzel módszerrel sikeresen.